Здравство

ЈЗУ Универзитетски Стоматолошки Клинички центар Св.Пантелејмон

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3299000

 

Хирургија-Ургентен центар

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3147238

 

КАРИЛ-Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3147039

 

Институт за Клиничка биохемија

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје

 

Мајчин Дом-Ортопедска клиника

Васко Карангелески б.б.

Општина: Град Скопје
02 3147002

 

Кардиологија-Дневна Болница

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3147017

 

Европска очна болница

Сремски фронт 1

Општина: Град Скопје
02 2050999

 

Систина Нефроплус -дирекција

Скупи 3-А

Општина: Град Скопје
02 3099593

 

Институт за белодробни заболувања кај децата

Над нас.Козле б.б.

Општина: Град Скопје
02 3091088

 

Филип Втори

бул.Илинден б.б., Воена Болница

Општина: Град Скопје
02 15777

 

Клинички центар-Централа

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3147147

 

Институт за јавно здравје 50-та Дивизија 6

Општина: Град Скопје
02 3125044

 

Јавна установа од областа на 11то за потребите на клиниките

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 316464

 

Градска општа болница 8-ми Септември

Париска б.б.

Општина: Град Скопје
02 3087400

 

Специјална болница за хируршки 11-ти Октомври 53 Св.Наум Охридски

11-ти Октомври 53

Општина: Град Скопје
02 3235050

 

Гинеколошко акушерска болница-Чаир

Дижонска б.б.

Општина: Град Скопје
02 2600801

 

Прва приватна општа болница-Ремедика

16-та Македонска Бригада 18

Општина: Град Скопје
02 2603101

 

Клиничка болница Аџибадем – Систина

Скупи 5-а

Општина: Град Скопје
02 3099500

 

Систина Офталмологија

Скупи 5-а

Општина: Град Скопје
070 351008

Работилница на Тема: “Можности за развивање на КЛАСТЕРИ во Скопскиот плански регион”

 На 24 декември 2015 година Бизнис центарот при Скопски плански регион во соработка со економскиот оператот Гешталт Солушн од  Штип во просториите на Мала конференциска сала на Скопски саем, I кат ја одржа првата работилница наменета на микро, мали и средни претпријатија, општински претставници и сродни организации од Скопскиот плански регион – потенцијални членки на кластер (компании, општински организации, стопански комори, банкарски ...

Прочитај повеќе...

Презентација на финална верзија на Регионалнаta Стратегија за Иновации

Во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен регионален економски развој во Македонија,  во организација на Бизнис Центарот при Центерот за развој на Скопски плански регион и ГИЗ LEIWW+(Германско друштво за меѓународна соработка), на ден  14.09.2016 на Скопски саем, сала Дипломатик беше одржана Презентација на финалната верзија на Регионалната Стратегија за Иновации за дефинирање на приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот. Добра ...

Прочитај повеќе...

Работилница за разгледување и дополнување на Акциониот план за 2016 со предлог проекти за 2017 година

Центарот за развој на Скопски плански регион финансиски поддржан од GIZ LEIWW+ (Германско друштво за меѓународна соработка), Ве поканува на работилница на која ќе се разгледува Акциониот план за 2016 година, како и можноста за дополнување со нови предлог проекти за 2017 година. На настанот се покануваат да присуствуваат претставници од седумнаесетте општини во рамките на Скопскиот Плански регион, претставници од бизнис ...

Прочитај повеќе...

Информативен настан на тема “Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап, спин- оф и Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации

На ден 06.03.2017 година во просториите на Скопскиот Саем се одржа информативен настан за за четвртиот повик за инструментите од Фондот за иновации и технолошки развој за: “Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап, спин- оф и  Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации”. На средбата беа поканети претставници од бизнис секторот при Скопскиот плански регион, како и претставници од ...

Прочитај повеќе...

Преку коучинг програма до значителен раст на бизнисот и презентација на платформа зa споделување на деловен простор

На ден 28.11.2016 година во просториите на Скопскиот саем, Дипломатик сала, Бизнис центарот при Центарот за развој на Скопскиот саем организираше информативен настан на темa “Преку коучинг програма до значителен раст на бизнисот и презентација на платформа зa споделување на деловен простор”. Настанот беше организиран со финансиска поддршка од Програмата за развој на Обединетите Нации- УНДП. На средбата беа поканети претставници од ...

Прочитај повеќе...

Известување за одржана работилница на тема “Презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот”одржана

 На ден 18.10.2016 година во просториите на Скопскиот Саем се одржа работилница на тема “Презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот”.На средбата беа поканети претставници од бизнис секторот при Скопскиот плански регион, како и претставници од образовните институции, коморите и граѓанските здруженија. На работилницата проф. Др. Радмил Поленаковиќ од ...

Прочитај повеќе...

Информативен настан – 20/06/2016

Со особена чест и задоволство Ве покануваме да земете учество на Информативен настан кој е организиран од странан на Бизнис Центарот при Центар за развој на Скопски Плански Регион и Фондот за иновации и технолошки развој, на ден 22 Јуни 2016 година со почеток во 10:00 до 14.00 часот – Бизнис салата на Скопски саем,Скопје. Целта на овој Информативен настан е ...

Прочитај повеќе...

Информативен настан – 09/06/2016

 Со особена чест и задоволство Ве покануваме да земете учество на Информативен настан кој е организиран од странан на Бизнис Центарот при Центар за развој на Скопски Плански Регион и Фондот за иновации и технолошки развој, на ден 22 Јуни 2016 година со почеток во 10:00 до 14.00 часот – Бизнис салата на Скопски саем,Скопје. Целта на овој Информативен настан е ...

Прочитај повеќе...

ПОКАНА за презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот

Во рамките на проектот” Одржлив и инклузивен  регионален економски развој во Македониja” спроведуван  од страна на ГИЗ (Германско друштво за меѓународна соработка) беше подготвена Регионална  Стратегија за иновации.  Изработката на регионалните стратегии за иновации има за цел стимулација на иновациите, претприемништвотои подобра искористеност на иновативниот потенцијал на регионите преку зајакнување на соработката помеѓу истражувачките центри и бизнис заедницата, фокусирајќи се на развојот на ...

Прочитај повеќе...