Здравство

ЈЗУ Универзитетски Стоматолошки Клинички центар Св.Пантелејмон

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3299000

 

Хирургија-Ургентен центар

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3147238

 

КАРИЛ-Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3147039

 

Институт за Клиничка биохемија

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје

 

Мајчин Дом-Ортопедска клиника

Васко Карангелески б.б.

Општина: Град Скопје
02 3147002

 

Кардиологија-Дневна Болница

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3147017

 

Европска очна болница

Сремски фронт 1

Општина: Град Скопје
02 2050999

 

Систина Нефроплус -дирекција

Скупи 3-А

Општина: Град Скопје
02 3099593

 

Институт за белодробни заболувања кај децата

Над нас.Козле б.б.

Општина: Град Скопје
02 3091088

 

Филип Втори

бул.Илинден б.б., Воена Болница

Општина: Град Скопје
02 15777

 

Клинички центар-Централа

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 3147147

 

Институт за јавно здравје 50-та Дивизија 6

Општина: Град Скопје
02 3125044

 

Јавна установа од областа на 11то за потребите на клиниките

Мајка Тереза 17 (Водњанска)

Општина: Град Скопје
02 316464

 

Градска општа болница 8-ми Септември

Париска б.б.

Општина: Град Скопје
02 3087400

 

Специјална болница за хируршки 11-ти Октомври 53 Св.Наум Охридски

11-ти Октомври 53

Општина: Град Скопје
02 3235050

 

Гинеколошко акушерска болница-Чаир

Дижонска б.б.

Општина: Град Скопје
02 2600801

 

Прва приватна општа болница-Ремедика

16-та Македонска Бригада 18

Општина: Град Скопје
02 2603101

 

Клиничка болница Аџибадем – Систина

Скупи 5-а

Општина: Град Скопје
02 3099500

 

Систина Офталмологија

Скупи 5-а

Општина: Град Скопје
070 351008

Информативен настан за развивање на иновативни предлог проекти во врска со проектот „Одржлив и инклузивен регионален рамномерен развој“

На ден 24.04.2019, среда во Хотел Карпош , Скопје , се одржа Информативен настан за развивање на иновативни предлог проекти во врска со проектот „Одржлив и инклузивен регионален рамномерен развој“. Информативниот настан беше организиран од Бизнис Центарот при Центарот за развој на Скопски плански регион. На средбата беа поканети да присуствуваат граѓанскиот сектор и општините од Скопскиот плански регион. На ...

Прочитај повеќе...

”Организирање на настани и одржување на советодавни информативни средби со засегнатите страни / бизнис секторот во Скопски плански регион ”

Во текот на месец Март имено на 25 Март 2015 беше одржана и Првата Информативна средба за МСП која ги промовираше новите мерки за вработуване на Владата на РМ како и првиот повик на Фондот за Иновации за старт-ап и спин – офф компании., на која учество земаа над 55 претставници[1] од МСП, државни агенции, институции, комори , иноватори и др. ...

Прочитај повеќе...

Потпишување на Меморандум за соработка помеѓу Советот за развоја на СПР и Сојузот на стопански комори на Македонија

Во рамките на проектот за Формирање на Бизнис Центар во Скопскиот регион ,  во месец април беше потпишан и Меморандум за соработка помеѓу Советот за развоја на СПР и Сојузот на стопански комори на Македонија , со цел подигање на нивото на квалитет на понудените советодавни услуги за МСП, заедничкото планирање на семинари, трибини, форуми, како и институционално партнерство за ...

Прочитај повеќе...

Четврт советодавен настан на Бизнис центарот во Центарот за развој на Скопски плански регион – Бизнис Стратегија

На ден 8  Мај 2015 во Скопје беше одржан четвртиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион. Темата на овој настан Бизнис Стратегија  беше определена на барање на бизнис претставниците кои во континуитет ги посетуваат овие настани од месец Април. На настанот присуствуваа повеќе од 35  фирми, претставници од агенции и министерства како и општини. Проектниот координатор ...

Прочитај повеќе...

Петти информативен настан – Финансирање за раст на МСП во организација на Бизнис центарот на Скопски плански регион и во соработка со ССК

На ден 20  Мај 2015 во Скопје беше одржан петиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот на Скопски Регион. Темата на овој настан Финансирање за раст на МСП, која е посебно актуелна даде  можност на присутните фирми да се запознаат со актуелните кредити за поддршка кои ги нудат комерцијалните банки, Македонска банка за поддршка на развојот (МБПР), Европска ...

Прочитај повеќе...

Шести информативен настан – Маркетинг, брендирање, иновации – Холански програми за поддршка на МСП во Македонија – УСАИД и ЕБОР поддршка за МСП, во организација на Бизнис центарот на Скопски плански

На 3 јуни 2015 во Скопје беше одржан шестиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион. Темата на овој настан беше  Маркетинг, брендирање, иновации – Холански програми за поддршка на МСП во Македонија – УСАИД и ЕБОР поддршка за МСП. И овој настан како и претходните пет беше во насока на развивање поволни услови за работа ...

Прочитај повеќе...

Седми информативен настан – Подршка на Старт ап компаниите во Македонија, во организација на Бизнис центарот на Скопски плански регион и во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој

Бизнис Центарот на Скопски плански регион во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој, во склоп на Форумот за иновации и технологии, кој се одржува на ТЕХНОМА 2015, го организирање Седмиот промотивно информативен настан за микро , мали и средни претпријатија, на 16 окт 2015. На програмата на овој настан во првиот дел е презентација на Кофинансирани грантови за новоосновани ...

Прочитај повеќе...

Форум за кадровски менаџмент

Експерти, претставници на банките и менаџери на човечки ресурси на „Форумот за кадровски менаџмент“ кој се одржа на 11 и 12 ноември на Скопски саем, дискутираа за предизвиците и можностите за развој на компаниите и за вработениот кадар како клучен фактор за успех на компанијата. Организатори на форумот беа Бизнис центарот на Скопски плански регион, Сојузот на стопански комори на ...

Прочитај повеќе...