Вести

Работилница за разгледување и дополнување на Акциониот план за 2016 со предлог проекти за 2017 година

Центарот за развој на Скопски плански регион финансиски поддржан од GIZ LEIWW+ (Германско друштво за меѓународна соработка), Ве поканува на работилница на која ќе се разгледува Акциониот план за 2016 година, како и можноста за дополнување со нови предлог проекти за 2017 година. На настанот се покануваат да присуствуваат претставници од седумнаесетте општини во рамките на Скопскиот Плански регион, претставници од бизнис ...

Прочитај повеќе...

Информативен настан на тема “Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап, спин- оф и Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации

На ден 06.03.2017 година во просториите на Скопскиот Саем се одржа информативен настан за за четвртиот повик за инструментите од Фондот за иновации и технолошки развој за: “Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап, спин- оф и  Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации”. На средбата беа поканети претставници од бизнис секторот при Скопскиот плански регион, како и претставници од ...

Прочитај повеќе...

Преку коучинг програма до значителен раст на бизнисот и презентација на платформа зa споделување на деловен простор

На ден 28.11.2016 година во просториите на Скопскиот саем, Дипломатик сала, Бизнис центарот при Центарот за развој на Скопскиот саем организираше информативен настан на темa “Преку коучинг програма до значителен раст на бизнисот и презентација на платформа зa споделување на деловен простор”. Настанот беше организиран со финансиска поддршка од Програмата за развој на Обединетите Нации- УНДП. На средбата беа поканети претставници од ...

Прочитај повеќе...

Известување за одржана работилница на тема “Презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот”одржана

 На ден 18.10.2016 година во просториите на Скопскиот Саем се одржа работилница на тема “Презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот”.На средбата беа поканети претставници од бизнис секторот при Скопскиот плански регион, како и претставници од образовните институции, коморите и граѓанските здруженија. На работилницата проф. Др. Радмил Поленаковиќ од ...

Прочитај повеќе...