Известувања

Информативен настан – 20/06/2016

Со особена чест и задоволство Ве покануваме да земете учество на Информативен настан кој е организиран од странан на Бизнис Центарот при Центар за развој на Скопски Плански Регион и Фондот за иновации и технолошки развој, на ден 22 Јуни 2016 година со почеток во 10:00 до 14.00 часот – Бизнис салата на Скопски саем,Скопје. Целта на овој Информативен настан е ...

Прочитај повеќе...

Информативен настан – 09/06/2016

 Со особена чест и задоволство Ве покануваме да земете учество на Информативен настан кој е организиран од странан на Бизнис Центарот при Центар за развој на Скопски Плански Регион и Фондот за иновации и технолошки развој, на ден 22 Јуни 2016 година со почеток во 10:00 до 14.00 часот – Бизнис салата на Скопски саем,Скопје. Целта на овој Информативен настан е ...

Прочитај повеќе...

ПОКАНА за презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот

Во рамките на проектот” Одржлив и инклузивен  регионален економски развој во Македониja” спроведуван  од страна на ГИЗ (Германско друштво за меѓународна соработка) беше подготвена Регионална  Стратегија за иновации.  Изработката на регионалните стратегии за иновации има за цел стимулација на иновациите, претприемништвотои подобра искористеност на иновативниот потенцијал на регионите преку зајакнување на соработката помеѓу истражувачките центри и бизнис заедницата, фокусирајќи се на развојот на ...

Прочитај повеќе...