Author Archives: nenad

Информативен настан на тема “Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап, спин- оф и Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации

На ден 06.03.2017 година во просториите на Скопскиот Саем се одржа информативен настан за за четвртиот повик за инструментите од Фондот за иновации и технолошки развој за: “Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап, спин- оф и  Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации”. На средбата беа поканети претставници од бизнис секторот при Скопскиот плански регион, како и претставници од ...

Прочитај повеќе...

Преку коучинг програма до значителен раст на бизнисот и презентација на платформа зa споделување на деловен простор

На ден 28.11.2016 година во просториите на Скопскиот саем, Дипломатик сала, Бизнис центарот при Центарот за развој на Скопскиот саем организираше информативен настан на темa “Преку коучинг програма до значителен раст на бизнисот и презентација на платформа зa споделување на деловен простор”. Настанот беше организиран со финансиска поддршка од Програмата за развој на Обединетите Нации- УНДП. На средбата беа поканети претставници од ...

Прочитај повеќе...

Известување за одржана работилница на тема “Презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот”одржана

 На ден 18.10.2016 година во просториите на Скопскиот Саем се одржа работилница на тема “Презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот”.На средбата беа поканети претставници од бизнис секторот при Скопскиот плански регион, како и претставници од образовните институции, коморите и граѓанските здруженија. На работилницата проф. Др. Радмил Поленаковиќ од ...

Прочитај повеќе...

Информативен настан – 20/06/2016

Со особена чест и задоволство Ве покануваме да земете учество на Информативен настан кој е организиран од странан на Бизнис Центарот при Центар за развој на Скопски Плански Регион и Фондот за иновации и технолошки развој, на ден 22 Јуни 2016 година со почеток во 10:00 до 14.00 часот – Бизнис салата на Скопски саем,Скопје. Целта на овој Информативен настан е ...

Прочитај повеќе...

Информативен настан – 09/06/2016

 Со особена чест и задоволство Ве покануваме да земете учество на Информативен настан кој е организиран од странан на Бизнис Центарот при Центар за развој на Скопски Плански Регион и Фондот за иновации и технолошки развој, на ден 22 Јуни 2016 година со почеток во 10:00 до 14.00 часот – Бизнис салата на Скопски саем,Скопје. Целта на овој Информативен настан е ...

Прочитај повеќе...

ПОКАНА за презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот

Во рамките на проектот” Одржлив и инклузивен  регионален економски развој во Македониja” спроведуван  од страна на ГИЗ (Германско друштво за меѓународна соработка) беше подготвена Регионална  Стратегија за иновации.  Изработката на регионалните стратегии за иновации има за цел стимулација на иновациите, претприемништвотои подобра искористеност на иновативниот потенцијал на регионите преку зајакнување на соработката помеѓу истражувачките центри и бизнис заедницата, фокусирајќи се на развојот на ...

Прочитај повеќе...

Информации за бизнис центарот

 Регионален Бизнис Центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Скопскиот регион (РБЦ-СПР) претставува механизам кој ги вклучува јавниот, приватниот и невладиниот сектор во заедничка акција за севкупен регионален економски развој. Вака поставениот механизам ќе биде неформално тело воспоставено согласно Законот за рамномерен развој, поддржано од Советот за развој на Скопски плански регион односно 17 општини ...

Прочитај повеќе...

Post with Google Map

Diam wisi quam lorem vestibulum nec nibh, sollicitudin volutpat at libero litora, non adipiscing. Nulla nunc porta lorem, nascetur pede massa mauris lectus lectus, in magnis, praesent turpis. Ut wisi luctus ullamcorper. Et ullamcorper sollicitudin elit odio consequat mauris, wisi velit tortor semper vel feugiat dui, ultricies lacus. Congue mattis luctus, quam orci mi semper ligula eu dui, purus etiam ...

Прочитај повеќе...