Author Archives: martin

Работилница на Тема: “Можности за развивање на КЛАСТЕРИ во Скопскиот плански регион”

 На 24 декември 2015 година Бизнис центарот при Скопски плански регион во соработка со економскиот оператот Гешталт Солушн од  Штип во просториите на Мала конференциска сала на Скопски саем, I кат ја одржа првата работилница наменета на микро, мали и средни претпријатија, општински претставници и сродни организации од Скопскиот плански регион – потенцијални членки на кластер (компании, општински организации, стопански комори, банкарски ...

Прочитај повеќе...

Презентација на финална верзија на Регионалнаta Стратегија за Иновации

Во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен регионален економски развој во Македонија,  во организација на Бизнис Центарот при Центерот за развој на Скопски плански регион и ГИЗ LEIWW+(Германско друштво за меѓународна соработка), на ден  14.09.2016 на Скопски саем, сала Дипломатик беше одржана Презентација на финалната верзија на Регионалната Стратегија за Иновации за дефинирање на приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот. Добра ...

Прочитај повеќе...

Работилница за разгледување и дополнување на Акциониот план за 2016 со предлог проекти за 2017 година

Центарот за развој на Скопски плански регион финансиски поддржан од GIZ LEIWW+ (Германско друштво за меѓународна соработка), Ве поканува на работилница на која ќе се разгледува Акциониот план за 2016 година, како и можноста за дополнување со нови предлог проекти за 2017 година. На настанот се покануваат да присуствуваат претставници од седумнаесетте општини во рамките на Скопскиот Плански регион, претставници од бизнис ...

Прочитај повеќе...