ПОКАНА за презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот

Во рамките на проектот” Одржлив и инклузивен  регионален економски развој во Македониja” спроведуван  од страна на ГИЗ (Германско друштво за меѓународна соработкабеше подготвена Регионална  Стратегија за иновации.

 Изработката на регионалните стратегии за иновации има за цел стимулација на иновациите, претприемништвотои подобра искористеност на иновативниот потенцијал на регионите преку зајакнување на соработката помеѓу истражувачките центри и бизнис заедницата, фокусирајќи се на развојот на МСП.

 За таа цел Ве покануваме на презентација на стратешките цели од Регионалната Стратегија за иновациии и приоритетите  за регионални иновации и иновативниот потенцијал на регионот.

Настанот ќе се одржи на 18.10.2016 година со почеток во 10.30ч. на Скопски Саем- Дипломатик Сала